måndag 21 juni 2010

Mer om små förpackningar, denna gång ekologiskt smör

Fråga: Hej, jag undrar varför ekologiskt smör bara finns i 250 grams förpackning? Är det för att det ska verka billigare än det egentligen är, om man jämför styckpris istället för kilopris på smöret? Jag hoppas att ni snart börjar sälja ekologiskt smör i samma storlek som annat smör. Vi som vill välja ekologiskt äter faktiskt lika mycket som andra människor.

Svar: Hej!
Tack för ditt mejl. De förpackningsstorlekar som vi har av Ekologiskt smör är 250g och 1000g. Då smör fordrar stora mängder råvara och ekologisk mjölk är en bristvara, har vi valt att endast ha dessa två förpackningsstorlekarna. Den stora förpackningen beställs oftast av dagis och skolor. De flesta butikskedjorna kan vid efterfrågan beställa hem även den stora förpackningen men det är inget de normalt har i lager. Vi för dina synpunkter vidare in i företaget. Tack för att du tog dig tid att skriva till oss.
Vänliga hälsningar
Arla Foods AB

4 kommentarer:

  1. Sist jag var i mataffären hittade jag 500g smörförpackning som var ekologiskt. Förpackningen ser likadan ut som på bilden...men är av märket milko?!

    SvaraRadera
  2. Igår såg jag själv det ekologiska smöret i 500 g förpackning, men precis som du säger var det från milko. Bredvid fanns ett 250 g ekosmör med samma bild på förpackningen, men med arlas logga. Mystiskt.

    SvaraRadera
  3. "Svenskt smör" är ett varumärke ägt av den ekonomiska föreningen Svensk Mjölk. Arla, Milko m.m. använder varumärket på licens.

    Det intressanta är att ägarna till Svensk Mjölk är bl.a. Arla och Milko.

    Om Svenskt Smör:
    http://www.svenskmjolk.se/Mjolk-smor-och-ost/Vara-varumarken/Svenskt-Smor/

    Om ägarna till Svensk Mjölk:
    http://www.svenskmjolk.se/Om-oss/Organisation-och-agare/Vara-agare/

    Så smöret med Arlas logo tillverkas av Arla och smöret med Milko är tillverkat av Milko. Svenskt Smör skall enligt deras hemsida vara tillverkat under vissa krav och specifikationer för att få kallas Svenskt Smör.

    SvaraRadera
  4. Tack för upplysningen Daniel!

    Nuförtiden finns också arlas ekologiska smör i 500 g förpackning, vilket vi glädjer oss åt.

    SvaraRadera