lördag 20 november 2010

Stoppa FRÖ-lagen!

Den sk FRÖ-lagen innebär att alla frösorter, även de som säljs till hobbyodlare, ska registreras (dessutom mot en hög kostnad). Detta är ett allvarligt hot mot den biologiska mångfalden, och en inskränkning av individens frihet!

Läs tidningsartiklar från de senaste veckornas debatt på SvD brännpunkt, DN:s vetenskapsblogg, Expressen och Västerviks-tidningen. Det är ett urbota korkat förslag, men det som är glädjande är att remissvar strömmat in inte bara från fröfirmor och odlare utan även från allmänheten. Folk vill ha kvar rätten att själva välja vilka grönsaker vi ska odla! Växtförädling ska inte bli ett privilegium för stora företag som Monsanto.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson talar sig varm för att Sverige ska vara "Europas nya matland". Ändå stödjer han en allt större byråkratisering och detaljstyrning av allt som har med maten att göra. Sverige under Eskil Erlandsson blir allt mer standardiserat. I ett riktigt matland finns det en mångfald av grönsakssorter!

Beslutet ska tas i riksdagen nästa torsdag (25.11), så än är det inte för sent att protestera! Kontakta Eskil Erlandsson eller valfri politiker och gör ett slut på detta idiotiska förslag. Försvara det fria fröet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar